tisdag 22 juni 2010

En kaffe och fralla, tack!

Veckans djur: Josefin Fransson


Som vi alla vet är arten josefinualus panispanis en oerhört ny och aktuell förgrening från homo sapiens sapiens. Den iakttogs för allra första gången för bara arton år sedan. Man kan jämföra denna ringa siffra med exempelvis hästens, som galopperat omkring på denna planet i cirka 55 miljoner år.
Sedan kan man skratta ganska mycket åt det. Ha ha ha.

Den första halvan av det latinska namnet, josefinualus, känns ganska självklar men den andra halvan, panispanis, vad betyder det? Jo, panis betyder bröd. Och eftersom panispanis rimligtvis blir två st bröd kan detta liknas vid en fralla, ett av Josefin Franssons många smeknamn. Därav: josefinualus panispanis.
Sjukt logiskt.

Än så länge har man bara hittat en Josefin Fransson. Flera forskarteam reser jorden runt, kors och tvärs, i hopp om att finna ett till exemplar av detta bisarra djur. Mest för att de vill skratta åt dem. Min personliga åsikt är att de borde sluta leta omedelbart för alla andras trevnad. Det räcker väl för helvete med en?

Josefin Fransson bor i Halland. Hallands landskapsfågel är pilgrimsfalk. Det är ganska sorgligt eftersom pilgrimsfalken är sjukt mycket fräckare än Josefin Fransson. Pilgrimsfalken är faktiskt världens snabbaste djur alla kategorier medan en Josefin Fransson... tja, den är inte världens någonting. Men men, pilgrimsfalken får bli nästa Veckans djur. Annan rolig fakta är att den fantastiska artisten Basshunter kommer från Halland. I övrigt är det ett tråkigt landskap.

Likt det mesta som är nytt här i världen kan fel ibland uppstå. Ungefär som en betaversion av ett program med en massa buggar som man fixar till i efterhand. Om man orkar. Denna ork har dock inte infunnit sig hos Herren Gud Vår Skapare ännu och således är Josefin Fransson ett mycket instabilt djur. Allmänheten uppmanas därför, enligt Statens Veterinärmedicinska Anstalts rekommendationer, att vidta extra försiktighetsåtgärder i en Josefin Franssons närhet. Man bör definitivt undvika att gömma filtar för den eller kasta popcorn på/omkring den, då grava raseriutbrott kan förekomma i dessa situationer.

En Josefin Franssons diet består till stor del av kaffe. Ibland flera koppar om dagen. Dock väljer den att förstöra sitt kaffe med att sno kobebisarnas mat och hälla det i sitt kaffe. Inte helt oväntat är det på grund av detta som kossorna är en Josefin Franssons största fiende. Jag är på kossornas sida helt klart. Taskigt att sno deras mat liksom. Skärpning va!

Man skulle kunna tro en Josefin Fransson lever helt i ensamhet eftersom den är solokvist i sin art men det gör den inte. Ganska ofta ses den tillsammans med några andra djur som också är en sort för sig, bland annat vickislickus floridanus och josefineaulis felis catus. De ter sig verkligen till varandra men som man säger,
lika mobbade djur leka bäst.

Grattis Josefin Fransson till Veckans djur.
Du får det för att du är helt säregen och helt sär och helt egen. Kramisar.

PS. Sluta jävlas med kossorna. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar